Super Bowl: beste defensie tegen beste aanval

Super Bowl: beste defensie tegen beste aanval ANP

Een keer per jaar kijkt de wereld naar american football en zondag (plaatselijke tijd) is het weer zo ver. Dan wordt in Santa Clara, Californië voor de vijftigste keer om de Super Bowl gespeeld, ofwel de strijd om de Amerikaanse titel. Denver Broncos en Carolina Panthers zijn de finalisten.

Het wordt een gevecht tussen de ploeg met de beste defensie en de beste aanval. Denver Broncos was afgelopen seizoen verreweg de sterkst verdedigende ploeg. Belangrijkse speler is quarterback Payton Manning. Carolina Panthers daarentegen was in aanvallend opzicht vaak niet te stuiten. Hun quarterback, Cam Newton, is de abslolute uitblinker van het team; een messcherpe worp en zelf ook razendsnel.

De Broncos hebben de grootste erelijst. Ze spelen voor de achtste keer de Super Bowl en wonnen twee keer. De Panthers speelden pas één keer de finale en verloren.

Het spektakel wordt rechtstreeks uitgezonden in meer dan 170 landen. Lady Gaga zingt voorafgaande aan de wedstrijd het Amerikaanse volkslied. Coldplay is ingehuurd om de pauze op te vullen. De aanvangstijd in Nederland is maandag 8 februari 0.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu