Supportersactie bij SC Cambuur voor 'rechtvaardigheid'

Supportersactie bij SC Cambuur voor 'rechtvaardigheid' ANP

Twee supportersverenigingen van SC Cambuur organiseren in samenwerking met medewerkers van de Friese club vrijdag en zaterdag een inzamelingsactie in en rondom het stadion in Leeuwarden. "Niks is vervelender dan als je club onrecht wordt aangedaan en je machteloos moet toe kijken. Om de club te helpen bij de strijd voor rechtvaardigheid gaan we iets unieks doen: een heuse autosticker drive-in!", melden de betrokken partijen op de website van SC Cambuur.

De Friese club is met De Graafschap een spoedprocedure gestart om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. De nummers 1 en 2 van de afgebroken competitie in de eerste divisie voelen zich ernstig gedupeerd door het KNVB-besluit om dit seizoen te beëindigen zonder promotie en degradatie in het betaalde voetbal.

Geïnteresseerde fans zijn vrijdag en zaterdag tussen 13.00 en 19.00 uur welkom bij het stadion. "Op aanwijzing rij je het stadion in en krijgt dan ter hoogte van de spelerstunnel helemaal gratis de ‘Cambuur Komt Eraan!’ sticker op je auto geplakt en kunt daarna vrijwillig een donatie doen. Deze bijdrage gaat volledig naar de juridische procedure van onze club."

De actie is vanwege de coronacrisis aan strikte regels gebonden. "We blijven strijden met z’n allen voor een rechtvaardige oplossing die recht doet aan de sportieve prestaties van dit seizoen. Hierbij is elk bijdrage meer dan welkom en we zijn enorm dankbaar voor de massale steun die we als club mogen ontvangen. Hoe dan ook, wanneer dan ook: Cambuur Komt Eraan!"

Nieuws

Meest gelezen

menu