Supportersvereniging roept FC Emmen op: 'Laat onze droom niet kapot gaan, kop d'r veur!'

Supporters uit de video. Beelden: YouTube/FC Emmen

Dat het FC Emmen dit seizoen bepaald niet makkelijk afgaat, is vanzelfsprekend ook de fans opgevallen. Via een videoboodschap uiten leden van supportersvereniging Rood-Wit hun zorgen en steken ze de club tegelijkertijd een hart onder de riem.

„We weten waar we vandaan komen, laat onze droom niet kapot gaan!” „Ons eredivisieschap mag niet verloren gaan.” En: „We willen passie, strijd en vechtlust zien. Als team strijden voor de overwinning.” Het zijn rake zinnen die leden van supportersvereniging Rood-Wit via een videoboodschap aan de spelers, staf en het bestuur van FC Emmen richten. Reden van de actie is de laatste plaats op de ranglijst, het uitblijven van een overwinning en de belangrijke maand die inmiddels is aangebroken.

„Na een zware reeks tegen Vitessen, Feyenoord en Ajax staat de club momenteel onderaan”, laat de vereniging in reactie op de video weten. „Als supportersvereniging willen we enerzijds de club steunen en zijn we anderzijds bezorgd over de huidige stand op de ranglijst. Inmiddels hoort eredivisievoetbal bij onze stad en de provincie en we willen er alles aan doen om dat te behouden. Daarom is vandaag deze video uitgebracht, waarin supporters van de club hun steun betuigen.”

Er moet nu iets gebeuren

Zij doen dat op de dag dat FC Emmen de eerste van een volgens eigen zeggen belangrijke reeks wedstrijden speelt. In de jacht op de concurrentie gaat de Drentse club op bezoek bij Sparta Rotterdam, waar op 20 mei 2018 nog de historische promotie naar de eredivisie werd bewerkstelligd. De afgelopen twee jaar presteerde de club naar behoren op het hoogste niveau. Hoe anders is dat dit seizoen, waarin FC Emmen in tien wedstrijden drie keer gelijk speelde en nog niet wist te winnen.

„Natuurlijk, we hebben ook pech gehad”, reageert Johan Huizinga namens het sfeerteam van de supportersvereniging, verantwoordelijk voor de videoboodschap. „Het was dus niet alleen maar slecht, maar er moet zo langzamerhand wel iets gebeuren. Voor de stad Emmen, voor de vrijwilligers, de provincie, de fans. Degradatie naar de eerste divisie zou te veel partijen raken. Dat moeten we niet willen.”

Een poging tot wakker schudden

De videoboodschap is volgens hem een wake-up call, een poging om de selectie wakker te schudden. „Het gaat niet alleen om elf spelers, de trainer en de voorzitter, maar ook om al die supporters die jarenlang de longen uit hun lijf hebben geschreeuwd. Elke thuiswedstrijd weer. Die verdienen het dat hun ploeg goed spel vertoont of in ieder geval in de eredivisie blijft. Maar het is niet alleen kritisch bedoeld hoor. We willen ze ook laten weten dat wij de club, ongeacht wat er gebeurt, niet laten vallen.”

De videoboodschap is in het Nederlands, voor vertalingen naar het Spaans, Frans, Kroatisch - de verschillende talen die in de selectie van FC Emmen worden gesproken - was geen tijd, laat Huizinga weten. „We wilden het ook nog naar het Gronings vertaling, voor Dick Lukkien. Ha ha, nee grapje. Ik hoop dat het binnen de club vertaald wordt voor de mensen die geen Nederlands spreken of verstaan. Zelf plaatsen wij het op social media en onze website. Daarnaast hopen we dat FC Emmen het ook op zijn site zet.”

Bekijk hieronder de videoboodschap aan de selectie van FC Emmen:

Nieuws

Meest gelezen

menu