Suthwalda prolongeert landstitel bij de mannen na spannende finale (en een sterke Drentse opponent bij de tegenstander)

Zo begroette Suthwalda vorig jaar oktober de eerste landstitel, met Tim van ter Heijden (links) en Miliaan Niesten, die door captain/coach Floris Kilian worden gefeliciteerd Foto: Gerrit Boer

De tennissers van Sportverlichting.com Suthwalda werden in Beneden-Leeuwen voor de tweede maal achter elkaar landskampioen.

In de finale van de play-offs in de eredivisie werd Leimonias FDJ Advocaten met 4-2 verslagen. Het was een spannende eindstrijd. Na de enkelspelen was de stand in evenwicht: 2-2.

Houkes verslaat Westerhof

Boy Westerhof was namens Suthwalda niet opgewassen tegen nota bene Drent Max Houkes, die sinds dit seizoen de kopman van de Haagse ploeg is: 3-6, 7-5, 0-6. Miliaan Niesten won na een 1-5 achterstand en setpoint tegen van Michiel de Krom (7-5, 6-2) en Jasper Smit versloeg Lennert van der Linden (6-2, 6-4), maar Jarno Jans, nota bene de enige Suthwalda-speler die tot de finale nog geen enkelpartij had verloren, ging eraf tegen Zachary Eisinga (4-6, 4-6).

De dubbels moesten dus de beslissing brengen, maar Leimonias wist dat het ene setje dat Boy Westerhof had gepakt tegen Houkes cruciaal kon zijn. Dat bleek, toen Niesten en Tim van Terheijden, die alleen in de dubbel speelde, hun wedstrijd tegen Eisinga en Van der Linden in straight sets wonnen: 6-0, 6-4.

Beslist

Daarmee was de titelstrijd beslist, want ook als Houkes en De Krom in twee sets hun partij tegen het Suthwalda-duo Westerhof en Jans in twee sets zouden winnen, zouden de Zuidwoldenaren die ene set voorsprong houden. Daarom gaven Houkes en De Krom bij een voorsprong van 7-6 en 2-2 op.

In oktober vorig jaar zorgde Suthwalda voor de primeur door als eerste noordelijke tennisteam landskampioen te worden. Vanwege corona werden de play-offs vorig jaar uitgesteld naar oktober.

Lees straks online en morgen in de papieren krant een uitgebreid verslag


Nieuws

Meest gelezen

menu