Svindal denkt niet aan stoppen

Svindal denkt niet aan stoppen ANP

De Noorse topskiër Aksel Lund Svindal is niet van plan zijn carrière te beëindigen, ook al is hij het komende jaar uitgeschakeld door een zware knieblessure. ,,Ik wil doorgaan, een ander plan is er niet'', zei de 33-jarige Svindal, die zaterdag onderuit ging tijdens de Hahnenkammrennen in het Oostenrijkse Kitzbühel en de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde. De Noor is inmiddels geopereerd in Innsbruck.

Svindal moet het strijdtoneel verlaten als leider van het wereldbekerklassement. Hij heerste dit seizoen op de afdaling en de super-G. Op de afdaling veroverde hij twee keer de wereldtitel en op de Winterspelen van 2010 (Vancouver) won hij goud op de super-G.

Zware valpartijen ontsierden zaterdag de afdaling van de beruchte 'Streif'. Niet alleen Svindal vloog in de vangnetten, ook de Oostenrijkse specialisten Georg Streitberger en Hannes Reichelt gingen hard onderuit en liepen blessures op. ,,Als ik erop terugkijk, was het op het randje wat we deden. Maar als je aan de start staat, wil je het beste van jezelf geven'', aldus Svindal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu