Tactische ingeving van Dick Lukkien pakt goed uit voor FC Emmen. Is Keziah Veendorp, de man die alles kan, nu écht terug van weggeweest?

Den Bosch, bekend van de Sint-Janskathedraal en de Bossche bol, is FC Emmen dit seizoen goed gezind. Mede dankzij een tactische ingeving van trainer Dick Lukkien en ‘de man die alles kan’ werden in Stadion De Vliert drie heel belangrijke punten veiliggesteld.

Keziah Veendorp namens FC Emmen aan de bal tijdens de eerste divisie wedstrijd tegen FC Den Bosch in Stadion De Vliert. Veendorp, spelend als rechtsback, zorgde tijdens de 0-2 zege voor de openingstreffer.

Keziah Veendorp namens FC Emmen aan de bal tijdens de eerste divisie wedstrijd tegen FC Den Bosch in Stadion De Vliert. Veendorp, spelend als rechtsback, zorgde tijdens de 0-2 zege voor de openingstreffer. Foto: Dijks Media

Keziah Veendorp heeft het niet zo op het geven van interviews, een randzaak van het bestaan als betaald voetballer die hij liever kwijt dan rijk is. Zaterdagavond moest hij er toch aan geloven. De aanwezige media stonden voor hem in de rij en dat kon de Sappemeerder alleen zichzelf verwijten. Had hij de bal na een klein half uur spelen maar niet van zo’n twintig meter op wonderschone wijze met een volley via de binnenkant van de paal tegen de touwen moeten knallen. Daarmee voorzag hij zijn eerste basisplaats van dit seizoen van de nodige glans, en dat op een voor hem onwennige plek: de rechtsbackpositie.

Nieuws

menu