Tafeltennissers van Klimaatgroepstars uit Middelstum keren met gelijkspel terug in de eredivisie

Anthony Tran, de Zweedse sterkhouder die de tafeltennissers van Middelstum moet gaan helpen dit seizoen. Foto: Peter Wassing

De tafeltennissers van Klimaatgroepstars uit Middelstum hebben hun terugkeer in de eredivisie gepaard laten gaan met een 3-3 gelijkspel tegen Salamanders uit Wateringen.

Het was voor de vierde keer in de historie dat de roemruchte Groninger tafeltennisclub een terugkeer op het hoogste niveau vierde. Dat deed het aloude Midstars met de Zweed Anthony Tran in de gelederen, die speciaal voor de gelegenheid werd ingevlogen vanuit Stockholm. De topspeler, die tot de beste 200 tafeltennissers ter wereld behoort, voldeed volledig aan de verwachting en won zijn beide partijen met speels gemak tegen achtereenvolgens Ruan Greijling en Casper ter Luun.

De Chinese Shuohan Men, die als vrouw in de hoogste Nederlandse mannencompetitie speelt, wist het andere punt voor de club uit Middelstum binnen te slepen. Colin Rengers verloor zijn beide duels tegen de Salamanders, waarbij moet worden aangetekend dat zijn partij tegen Ter Luun een ware thriller was die pas in de vijfde set werd beslist.

Terechte uitslag

Coach en teammanager Jan Tammenga van Klimaatgroepstars sprak na afloop van een terechte uitslag. ,,Ik ben blij dat we überhaupt weer mogen en kunnen spelen en dat nog wel in de eredivisie.’’ Vooral de Zweed Tran maakte indruk op de coach. ,,Zijn wedstrijd waren van een behoorlijk hoog niveau, hij is nauwelijks in de problemen geweest. Maar ook van Shuohan is het knap hoe ze zich als dame in de heren eredivisie staande weet te houden. Er wordt bij de mannen toch heel anders gespeeld dan bij de vrouwen.’’

Volgende week wordt er opnieuw in Middelstum gespeeld, dan heet de tegenstander Tempo Team. Tammenga wil zijn team in drie jaar tijd klaarstomen voor een rol als kampioenskandidaat. Dit jaar wil de coach vooral zien te overleven in de eredivisie, waarin drie van de negen ploegen in aanmerking komen voor degradatie.

Nieuws

Meest gelezen

menu