Tafeltennissters kloppen ook Polen

Tafeltennissters kloppen ook Polen ANP

De Nederlandse tafeltennissters hebben ook hun derde poulewedstrijd op het WK voor landenteams gewonnen. De Oranjevrouwen waren maandag met 3-1 te sterk voor Polen. Afgelopen weekeinde won Nederland al van Oekraïne en Wit-Rusland. Dinsdag spelen de vrouwen in Kuala Lumpur tegen Frankrijk, woensdag is de laatste groepswedstrijd tegen Singapore.

Nederland kende tegen Polen een valse start toen Li Jie met 3-0 van Li Qian verloor. Li Jiao bracht Oranje vervolgens op gelijke hoogte met een 3-1-zege op Natalia Partyka. Een zwaarbevochten 3-2-zege van Britt Eerland op Katarzyna Grzybowska bracht Nederland vervolgens aan de leiding en Li Jie sleepte de overwinning binnen door met 3-2 Partyka te kloppen.

De Nederlandse mannen speelden maandag twee keer. Van Iran werd met 3-0 verloren, van Thailand met 3-0 gewonnen. In hun eerste pouleduel gingen de mannen al met 3-1 onderuit tegen Brazilië. Dinsdag volgt nog een ontmoeting met Canada en woensdag een met België. De Nederlandse mannen spelen op het tweede niveau.

Nieuws

Meest gelezen

menu