Rode kaart voor Mike te Wierik kost FC Emmen het momentum tegen FC Groningen: 'Er gaan van tevoren veel scenario's door je hoofd, maar deze zat er niet bij'

Net op het moment dat FC Emmen tijdens de Hondsrugderby het momentum te pakken had, kreeg Mike te Wierik een rode kaart. Uitgerekend Te Wierik, die tot voor kort nog het groenwit van FC Groningen vertegenwoordigde.

Scheidsrechter Serdar Gozubuyuk geeft een rode kaart aan Mike te Wierik. FC Emmen moet met tien man verder tegen FC Groningen.

Scheidsrechter Serdar Gozubuyuk geeft een rode kaart aan Mike te Wierik. FC Emmen moet met tien man verder tegen FC Groningen. Foto: ANP

Het was even wennen voor Mike te Wierik. Een aantal weken geleden maakte de 30-jarige verdediger uit Hengevelde zijn minuten nog voor FC Groningen, nu betrad hij de Euroborg in het shirt van FC Emmen, de club gelegen aan de andere kant van de Hondsrug. Het scheelde niet veel of hij liep zaterdagavond dan ook, geheel naar gewoonte, de kleedkamer van de thuisploeg in. „Dat ging gelukkig net goed”, grapte hij na afloop van de streekderby.

‘Dat was helemaal niets’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's