Te veel sporters blijven uit angst in de kast. Project Alliantie Gelijkspelen moet veilige sportomgeving voor LHBTQ+ers bevorderen bij clubs in Groningen en Emmen

De strijd voor inclusiviteit en acceptatie van mensen uit de LHBTQ+-gemeenschap in de sport is nog lang niet gestreden. Vandaar dat de start vrijdag in Groningen van het project Alliantie Gelijkspelen broodnodig is.

De leden van het inclusieteam met wethouder Inge Jongman (derde van rechts) tijdens de kick-off van het project Alliantie Gelijkspelen.

De leden van het inclusieteam met wethouder Inge Jongman (derde van rechts) tijdens de kick-off van het project Alliantie Gelijkspelen. Foto Jaspar Moulijn

Gewezen tophockeyer Pepijn Keppel gaf tijdens een bijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging GRC een voorbeeld. ,,Ik heb contact met zes hockeyers en twee profvoetballers die als homoseksueel niet uit de kast durven te komen. Ze bang voor negatieve reacties. Het is een moeizaam proces’’, zei de oud-speler van Bloemendaal, die met het Nederlands hockeyteam Europees kampioen werd.

Nieuws

menu