Teleurgestelde Gakpo: we hebben veel vragen over deze beslissing

Teleurgestelde Gakpo: we hebben veel vragen over deze beslissing ANP

Cody Gakpo is vaak de rust zelve. Na de veelbesproken nederlaag tegen Ajax (1-2), lukte het de aanvaller van PSV wat moeilijker zich in te houden. "Ik denk dat het duidelijk te zien is. De bal lijkt over de lijn te zijn. We hebben veel vraagtekens", aldus Gakpo over de winnende treffer van Noussair Mazraoui, die kon scoren nadat Daley Blind vanaf links een aanval opzette. De bal leek daarbij over de zijlijn te zijn gegaan.

"Ik weet niet wat we als clubs zijnde hier tegen kunnen doen. De arbitrage moet er ook naar kijken", vervolgde Gakpo, die er het laatste kwartier niet meer in slaagde met PSV langszij te komen. "Het was een cruciaal moment. Het was moeilijk om de focus te houden met zo'n onderbuikgevoel bij ons. Ik vind het persoonlijk nergens op slaan. De bal is uit. Bij 1-1 blijft de wedstrijd open."

Net als trainer Roger Schmidt had Gakpo het gevoel dat Ajax op dit soort beslissende momenten in het voordeel is. "Ja, dat hebben we wel. Het is een heel groot vraagteken wat de reden is van deze beslissing. Het is wel moeilijk om dat te accepteren. Als je de VAR hebt, moet je het goed kunnen uitsluiten."

Gakpo zei verder dat hij zijn contract naar alle waarschijnlijkheid tot de zomer van 2026 gaat verlengen. "Er zijn wel wat interessante clubs voorbij gekomen, maar het ziet er naar uit dat ik ga bijtekenen."

Nieuws

menu