Ten Hag besluit met Ajax seizoen met zwart randje

Ten Hag besluit met Ajax seizoen met zwart randje ANP

Trainer Erik ten Hag van Ajax spreekt over een seizoen met een zwart randje. "Laat ik het zo zeggen", zegt hij op de website van zijn club uit Amsterdam. "We hebben de vooraf gestelde doelen gehaald."

"We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen, ons via de voorronden gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League en vervolgens overwinterd in Europa", somt Ten Hag op. "En nu zitten we minimaal in de play-offs van de Champions League. Als de winnaar zich in eigen land rechtstreeks plaatst, zijn we direct gekwalificeerd. Dan heb je al je doelen gehaald. Maar het mag duidelijk zijn dat het een seizoen met een zwart randje is."

Ajax besluit het afgebroken seizoen als eerste maar mag de 35e landstitel niet vieren. Ten Hag houdt daar gemengde gevoelens aan over. "We staan na 76 procent van de wedstrijden bovenaan en hebben 23 van de 25 speelrondes de koppositie in handen gehad. Maar we hadden het zo graag op het veld uitgevochten en gewonnen. Nu krijgen we niet de mogelijkheid om het tastbaar in de vorm van een schaal te maken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu