Tennisser Max Houkes uit Sleen sneuvelt in kwartfinale Antalya. 'Het niveau van de top 500 kan ik dus aan'

Max Houkes in actie Foto: Guido Hansman

Tennisser Max Houkes heeft drie goede weken proftennis in het Turkse Antalya afgesloten met een plek in de kwartfinale van het hoofdtoernooi.

Eindelijk eens een finale halen, dat was het heilige doel van de jonge speler uit Sleen, die na wat lichamelijk gekwakkel weer actief is in het internationale tenniscircuit. Dat lukte niet, maar Houkes kon aardig tevreden zijn. In de eerste van drie weken Antalya haalde de 21-jarige de halve finale van het hoofdtoernooi, dat elke week een nieuw editie beleeft. Dat betekende Houkes’ vierde halve finale in het profcircuit in zijn loopbaan, die hem weer bij de beste 1000 tennissers van de wereld brengt.

Gestegen op wereldranglijst

De week erna was de eerste ronde het eindstation en vrijdag sneuvelde hij, in zijn derde week Antalya, in de kwartfinale. De Fransman Valentin Royer, de nummer 549 van de wereld, was net te sterk voor Houkes, die een ronde eerder nog won van de Oekraïner Oleg Prihodko, nummer 445 van de ATP-lijst.

Geen slechte prestaties, vindt hij zelf ook. ,,Ik ben weer een stuk gestegen op de wereldranglijst en won nu van jongens die in de top 500 staan. Dat niveau kan ik dus aan.’’

Met Leimonias tegen Suthwalda

Zondag speelt Houkes weer in Nederland, waar hij met het Haagse Leimonias uitkomt in de eredivisie heren. Tegenstander op 1 mei: de huidige landskampioen, TC Suthwalda uit het Drentse Zuidwolde. Die wedstrijd wordt in Den Haag gespeeld.

Nieuws

menu