Tennisser Niels Visker komt in Roden net tekort tegen Tallon Griekspoor, Jasmijn Gimbrère na fikse stunt naar finale

Niels Visker op het toernooi van REO in zijn partij tegen Roy de Valk. Foto: Duncan Wijting

Tennisser Niels Visker strandde zaterdag in de halve finale van het StaanArbo NRT **** van REO in Roden, maar hij kon met opgeheven hoofd van de baan. Tallon Griekspoor, de nummer 3 van Nederland, moest alle zeilen bijzetten om de jonge Lagelander te verslaan: 6-3, 7-6 (4).

Visker had eerder deze week al knap gewonnen van Alban Meuffels en Jasper Smit, overwinningen die hem bij de laatste vier brachten van het sterk bezette toernooi, waaraan veel landelijke toptienspelers meedoen vanwege de coronacrisis in het internationale profcircuit, die er voor zorgt dat er nauwelijks toernooien worden gespeeld.

In de finale, die morgen om 14 uur van start gaat, ontmoet Griekspoor de als tweede geplaatste Tim van Rijthoven, die in zijn halve finale veel sterker was dan Guy den Heijer (6-1, 6-3).

Enorme verrassing

In het met drie sterren gedoteerde vrouwentoernooi zorgde Jasmijn Gimbrère voor een enorme verrassing. Zij versloeg de als eerste geplaatste Diana Chehoudi en staat zondag in de finale. De 19-jarige Niebertse is in vorm.

Eerder deze week was ze al te sterk voor de veel hoger geklasseerde Stéphanie Visscher en ook de zege op Chehoudi, de huidige nummer 15 van het land, was knap. Zeker de manier waarop: Gimbrère won overtuigend, met 6-1 en 6-3.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu