Tennisser Niels Visker levert prachtstunt op StaanArbo NRT**** tennistoernooi in Roden

Tennisser Niels Visker zorgde voor een fraaie stunt op het StaanArbo NRT**** tennistoernooi in Roden. Hij versloeg de als vierde geplaatste topspeler Alban Meuffels in drie sets (6-3, 3-6, 6-3) en drong zo door tot de kwartfinales van het sterkst bezette tennistoernooi dat het Noorden de laatste jaren kende.

Niels Visker.

Niels Visker. Foto: Duncan Wijting

Visker had woensdag in de eerste ronde al een prima partij gespeeld tegen Roy de Valk en die vorm was de 18-jarige Schildwoldenaar nog niet kwijt tegen routinier Meuffels, de huidige nummer 10 van Nederland die in 2016 nog het Dr Van Leeuwentoernooi in Emmen op zijn naam schreef.

Vooral in de eerste set was Visker ongenaakbaar. Met 6-3 won hij die, waarna Meuffels in de tweede set uitliep naar 4-1. Visker vocht zich nog terug tot 4-3, maar verpestte het toen voor zichzelf met drie onnodige fouten die Meuffels op 5-3 brachten, waarna de Gelderlander zelf de set uitserveerde.

Bij de les

In de derde set was Visker weer volledig bij de les, al had hij ook een beetje geluk: Meuffels kreeg gaandeweg steeds meer last van een elleboogblessure. Vooral op Viskers harde groundstrokes had Meuffels steeds minder antwoord. De beslissende set ging zo met 6-3 naar naar de Schildwoldenaar, die een jaar geleden nog Nederlands kampioen tot en met 18 werd. In de kwartfinale speelt Visker tegen een andere oudgediende en voormalig Dr Van Leeuwen- én REO-winnaar: Jasper Smit. Vrijdag vanaf 10.00 uur staan Smit en Visker op de baan.

Max Houkes is de enige andere noorderling die nog in het mannentoernooi zit. De 20-jarige Drent won eenvoudig van Rik Muller (6-2, 6-3) en kan zijn borst nu natmaken voor een ontmoeting met op papier de beste tennisser van het toernooi, Tallon Griekspoor. Die kwartfinale staat vrijdag om 14.00 uur gepland.

Griekspoor haalde die plek bij de laatste acht overigens niet zonder slag of stoot, want tegen Deney Wassermann balanceerde de nummer 3 van Nederland in de derde set op de rand van uitschakeling. Uiteindelijk trok de man uit Nieuw-Vennep, die dit jaar nog in het hoofdtoernooi van de Australian Open speelde, met 6-1, 3-6, 7-5 aan het langste eind.

Voor Jarno Jans en Sidané Pontjodikromo viel het doek, maar beide noordelijke tennissers verloren met verve. Jans was net niet sterk genoeg om tegen talent Ryan Nijboer, die als zesde was geplaatst en vijftiende staat op de ranglijst, voor een surprise te zorgen (6-4, 4-6, 3-6). Pontjodikromo maakte het de huidige Nederlandse indoorkampioen Tim van Rijthoven, de nummer 5 van de Nederlandse ranglijst, heel lastig, maar net niet lastig genoeg. De als tweede geplaatste Van Rijthoven won met 7-6 (3), 6-4.

‘Het ging wel lekker’

Kersvers Nederlands kampioen Gijs Brouwer ligt ook nog op koers voor de winst in het REO-toernooi. De man uit Venhuizen won ruim van Quin Verstegen (6-4, 6-2) en staat in de kwartfinale tegenover Guy den Heijer, die het REO-toernooi een paar jaar terug nog won.

In het met 3 sterren gedoteerde vrouwentoernooi, dat donderdag van start ging, zijn Jasmijn Gimbrère én de jonge Annelin Bakker nog over als vertegenwoordigers van het noordelijke tennis. Gimbrère versloeg in een pittige wedstrijd de nummer 17 van Nederland, Stéphanie Visscher. Knap, want Gimbrère staat 24 plekken lager op de ranglijst. ,,Het ging wel lekker’’, luidde de analyse van de Niebertse na afloop. ,,Ik heb de afgelopen weken redelijk hard doorgetraind en voel me fit.’’

Bakker, afkomstig uit Haren, was met tweemaal 6-1 veel te sterk voor Gigi Sy-A-Foek. Emmense Annelou Nab verloor haar eerste partij van Isabelle Haverlag uit Bussum, die vrijdag vanaf 10 uur de tegenstander van Gimbrère is. Bakker speelt om 10 uur tegen Elysia Pool.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu