Tennissers Sportverlichting.com Suthwalda staan in de finale om het landskampioenschap en spelen tegen een bekende: Max Houkes

Jarno Jans verdedigt vanmiddag met zijn ploeg Suthwalda de landstitel Foto: Jan Kanning

De tennissers van Sportverlichting.com Suthwalda mogen vandaag hun landstitel verdedigen.

Dankzij een 4-0 overwinning op Lewabo in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap plaatste de Drentse Sportploeg van het Jaar, die in oktober vorig jaar voor het eerste de landstitel bij de heren pakte, zich wederom voor de eindstrijd.

Na de enkels beslist

Die wordt gespeeld tegen Leimonias FDJ Advocaten, dat ook al met 4-0 won van Nieuwerkerk. Omdat na de vier enkelspelen beide halve finales al waren beslist, werden beide dubbels geschrapt.

Tegen thuisploeg Lewabo liet het team van captain Floris Kilian zaterdag in de halve finale weinig liggen. Alleen Tim van Terheijden had een derde set nodig tegen de jonge Thijs Boogaard: 1-6, 6-3, 7-5. Jarno Jans en Miliaan Niesten wonnen hun enkel van respectievelijk Aloys van Baal (6-3, 6-4) en Stefan Wauters (6-2, 7-6) in straight sets . Boy Westerhof versloeg Thiemo de Bakker, die na de eerste set opgaf met een blessure.

Max Houkes

Met Leimonias als opponent treft Suthwalda een goede bekende, want Max Houkes, uit Sleen, is de kopman van het Haagse team. De finale, die net als de halve finales van zaterdag wordt gespeeld op het park van Lewabo in Beneden-Leeuwen, start om 12 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu