Tennisster Andreescu verbaasde ook zichzelf in 2019

Tennisster Andreescu verbaasde ook zichzelf in 2019 ANP

Tennisster Bianca Andreescu, momenteel de nummer 6 van de wereld, heeft toegegeven dat ze ook zichzelf heeft verbaasd met haar stormachtige ontwikkeling. De Canadese, 19 jaar oud pas, schreef vorig jaar onder meer de US Open op haar naam.

"Het was eigenlijk pas mijn eerste volledige jaar op de tour, dus het is ongelooflijk hoe snel het allemaal is gegaan", zei ze bij een podcast van Eurosport. "Ik word er eigenlijk weer blij van als ik erover praat."

Andreescu baarde begin vorig jaar al opzien door de titel te veroveren op Indian Wells. Een half jaar later bewees ze dat dat geen toeval was door ook de titel in New York voor zich op te eisen.

"Mijn resultaten waren absoluut waar ik het meest blij van werd", aldus Andreescu, die werd geplaagd door diverse blessures. "Ik verbeterde als persoon en als tennisser. Ik kreeg superveel zelfvertrouwen, dus ik had zoiets van '2019, jou moet ik hebben', en ik hield de bal gewoon in het spel."

Dit seizoen is Andreescu door een knieblessure nog niet in actie gekomen. Het is de vraag of er dit seizoen überhaupt nog getennist wordt op profniveau. De wereldranglijst is bevroren.

Nieuws

Meest gelezen

menu