Tennisster Arianne Hartono uit Meppel komt zaterdag binnen de lijnen voor Oranje. In het dubbelspel, aan de zijde van Demi Schuurs

Arianne Hartono. Foto: Marleen Fouchier

Tennisster Arianne Hartono maakt in het kwalificatieduel met Spanje voor de Billie Jean King Cup Finals haar debuut voor Team NL. De in Groningen geboren Meppelse staat op het formulier voor het dubbelspel op zaterdag.

Het duel in de Maaspoort ’s-Hertogenboschtussen ‘Oranje’ en Spanje wordt vrijdag geopend met een enkelspelpartij tussen Arantxa Rus en Nuria Parrizas Dias. Vervolgens neemt Lesley Pattinama-Kerkhove het op tegen Sara Sorribes Tormo.

Arianne Hartono staat samen met Demi Schuurs op het formulier voor het dubbelspel.

„Arantxa (Rus, red.) is voor mij de absolute nummer één van dit team”, licht de debuterende captain Elise Tamaëla toe. ,,De keuze voor het tweede enkelspel was niet gemakkelijk. Lesley (Pattinama-Kerkhove, red) en Arianne (Hartono, red.) stonden beiden heel goed te trainen en ze dreven elkaar naar een hoger niveau. Dat is wat je als captain wilt zien uiteraard. Uiteindelijk heeft de ervaring de doorslag van gegeven.”

De wedstrijden beginnen vrijdag om 14.00 uur. Zaterdag start de wedstrijddag om 13.00 uur.

Nieuws

menu