Tennisster Halep ziet één voordeel aan afgelasting Wimbledon

Tennisster Halep ziet één voordeel aan afgelasting Wimbledon ANP

De Roemeense tennisster Simona Halep ziet toch nog één voordeel aan de afgelasting van Wimbledon. De organisatie van het Engelse grandslamtoernooi besloot deze week om Wimbledon voor dit jaar te schrappen vanwege het coronavirus. "Ik zie het positief in: ik mag me nu in ieder geval nog een jaar de titelhoudster noemen", zei Halep tegen Eurosport. "Dat is wel iets moois."

De 28-jarige Roemeense veroverde vorig jaar op het 'heilige' gras in Londen haar tweede grandslamtitel. Halep overklaste toen de Amerikaanse Serena Williams in de finale.

"Als titelverdedigster mag je op Wimbledon de eerste partij op het centercourt spelen. Dat lijkt me iets heel bijzonders. Ik kijk er naar uit om dat volgend jaar te doen", aldus Halep, die er rekening mee houdt dat er dit jaar helemaal niet meer wordt getennist. "Dat is het ergste scenario dat ik in mijn hoofd heb. Maar goed, ik weet zeker dat we hier doorheen komen als we luisteren naar de autoriteiten en veilig thuis blijven. Het zou mooi zijn als we de US Open nog kunnen spelen, maar dat is ook onzeker vanwege de problemen die er nu in New York zijn."

Nieuws

Meest gelezen

menu