Tennisser Jasmijn Gimbrère uit Niebert naar de enkelfinale van REO toernooi in Roden. Gebroeders Jans halen finale dubbelspel

Jasmijn Gimbrère (20) staat zondag wederom in de finale van 'haar' REO-toernooi.

Jasmijn Gimbrere in actie bij REO in 2019

Jasmijn Gimbrere in actie bij REO in 2019 Foto: Jan Kanning

De Niebertse - die dankzij een wild card aan het tennistoernooi REO SocioHypotheek ****NRT in Roden mocht meedoen, omdat ze zich aanvankelijk niet had ingeschreven - is titelverdedigster, maar speelt vooral internationale proftoernooien en had deze week gepland in Caïro te tennissen. Vanwege haar verrassende toernooiwinst van vorig jaar en de nabijheid van haar ouderlijk huis besloot ze toch een wild card aan te vragen.

Ook in dubbel naar de finale

In de halve finale versloeg Gimbrère haar Russische dubbelpartner Anna Pribylova met 6-4, 6-1. ,,Ik moest even aftasten en op gang komen’’, keek ze terug. ,,In de tweede set kende ik weinig problemen.’’ Aan de zijde van haar tegenstandster in het enkelspel haalde Gimbrère ook de eindstrijd in het damesdubbel.

Trainingsmaatje

In de finale speelt Gimbrère zondag tegen een bekende, haar trainingsmaatje Bibiane Schoofs (33), die al jarenlang in de vaderlandse top 10 staat. Schoofs was dit toernooi vanwege haar positie op de Nederlandse ranking als hoogste geplaatst en maakte die plaatsing dus waar door de finale te halen. Zij versloeg Gabriella Mujan en die zege kostte haar nauwelijks moeite, want bij 5-0 voor Schoofs gaf Mujan geblesseerd op. De finale tussen Schoofs en Gimbrère start om 11.30 uur.

Geen verrassing

Jarno Jans slaagde er niet in voor een verrassing te zorgen. Hij verloor zijn halve finale van de als tweede geplaatste Amsterdammer Deney Wasserman (4-6, 3-6), die het zondag vanaf 13.30 uur in de finale opneemt tegen Niels Lootsma. De in Groningen geboren en grotendeels in Leeuwarden opgegroeide noorderling won zijn halve finale van Tom Clavel uit Apeldoorn.

Jans-broers en Grit in finale

In het dubbelspel staan liefst drie regionale tennissers in de finale. Samen met broer Sander haalde Jarno Jans namelijk wél, net als vorig jaar, de eindstrijd. Verloren de twee REO-spelers toen in een spectaculaire partij nipt van het mondiale top 100-duo Sander Arends/David Pel, morgen nemen ze het op tegen het duo Robin Grit (Meppel) en Rob van den Berg uit Krimpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu