Tennisster Jasmijn Gimbrère uit Niebert pakt dubbeltitel Giza, Sidané Pontjodikromo uit Groningen naar finale Doha

Sidane Pontjodikromo traint in Doorn bij Tjerk Bogtstra Foto: JKB/Menno Ringnalda

Noordelijk tennissucces in den vreemde: Jasmijn Gimbrère won in het Egyptische Giza het dubbelspeltoernooi en Sidané Pontjodikromo plaatste zich voor de finale van het enkeltoernooi in Doha.

In islamitische en boeddhistische landen wordt geen kerst gevierd. Daarom geen kerstdiner voor de noordelijke tennissers Jasmijn Gimbrère en Sidané Pontjodikromo. Ze spelen dit weekend in respectievelijk Giza (Egypte) en Doha (Qatar).

Vijfde dubbelspeltitel in korte tijd

In het enkelspel verloor Gimbrère zaterdagochtend in drie sets in de halve finale, maar een paar uur later kon ze toch juichen: samen met haar dubbelpartner Fatma Al Nabhani uit Oman pakte de 20-jarige NIebertse haar vijfde dubbelspeltitel in het profcircuit in luttele maanden tijd. In de spannende finale waren de twee uiteindelijk te sterk voor de Griekse Sapfo Sakellaridi en Maria Sholokhova uit Rusland: 2-6, 6-3, 10-5.

Sidané Pontjodikromo doet het uitstekend in Doha. De geboren en getogen Stadjer staat zondag voor de tweede maal in zijn proftennisloopbaan in de finale, dankzij knappe winst op de Zweed Dragas Madaras. De nummer 413 van de wereldranglijst was eigenlijk nauwelijks partij voor Pontjodikromo, die met tweemaal 6-2 won.

Slechts 18 games tegen

De Stadjer, die de laatste jaren in Leersum woont en traint bij oud-Zuidlaarder Tjerk Bogtstra, speelt deze week toch al ijzersterk in Doha, waar hij in 2019 het dubbeltoernooi won. In vier partijen in het hoofdtoernooi kreeg hij welgeteld 18 games tegen.

Na zijn zege in de kwartfinale op Sasikumar Mukund, de nummer 421 van de wereld, was de zdege op Madaras de tweede achtereenvolgende winst tegen een speler die veel hoger staat op de ATP-ranglijst. Pontjodikromo staat momenteel op plek 1114.

In de finale krijgt Pontjodikromo een eenvoudiger tegenstander, althans op papier. Dominik Palan uit Tsjechië, de nummer 1040 van de wereldranglijst, is zondag zijn tegenstander.


Nieuws

Meest gelezen

menu