Tennissters hopen op stunt in Moskou

Tennissters hopen op stunt in Moskou ANP

De Nederlandse tennissters staan bij de langverwachte terugkeer in de wereldgroep van de Fed Cup voor een loodzware opdracht. Oranje moet het in Moskou opnemen tegen Rusland, dat beschikt over toptennissters als Maria Sjarapova, Svetlana Koeznetsova en Ekaterina Makarova. Kopvrouw van de Nederlandse ploeg is Kiki Bertens, de nummer 106 van de wereldranglijst.

Oranje komt voor het eerst in achttien jaar in actie in de wereldgroep van het tennistoernooi voor landenteams. De equipe van captain Paul Haarhuis dwong in april vorig jaar promotie af door Australië te verslaan. Tegen Rusland is een plek in de halve finales van de Fed Cup de inzet.

Bertens opent de strijd op een hardcourtbaan in het Olympisch Stadion van Moskou tegen Makarova, de nummer 31 van de wereld. Daarna speelt Richel Hogenkamp tegen Koeznetsova, zeventiende op de mondiale ranglijst. De Russische kopvrouw Sjarapova is alleen voor het dubbel van zondag opgesteld.

,,Het is eigenlijk wel heel bijzonder, dat wij hier met vier speelsters buiten de top honderd in de wereldgroep staan'', aldus Hogenkamp. ,,We gaan zien of we weer tot een stuntje kunnen komen. Maar ik denk dat we vooral moeten genieten van het feit dat we in wereldgroep I zitten.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu