Tennisstunt in de maak in Moskou

Tennisstunt in de maak in Moskou ANP

Een mirakel van Moskou is in de maak. De Nederlandse tennissters hebben zondag nog maar één punt nodig om van Rusland te winnen in de Fed Cup. In dat geval bereikt de equipe van captain Paul Haarhuis de halve finales van het landentoernooi.

Oranje kwam zaterdag op een sensationele 2-0-voorsprong tegen de zwaar favoriete thuisploeg, die vorig jaar de finale haalde. Kopvrouw Kiki Bertens won van Ekaterina Makarova en Richèl Hogenkamp stuntte in een marathonpartij van vier uur tegen oud-grandslamwinnares Svetlana Koeznetsova.

Het Nederlands team mocht even genieten van Haarhuis. ,,Want hier hadden we niet op gerekend.'' De vraag is of Rusland zondag vedette Maria Sjarapova in het enkelspel inzet. ,,Ik denk normaal gesproken niet, maar omdat Koeznetsova zo'n slijtageslag heeft geleverd, verandert dat misschien wel iets. We hebben er geen invloed op'', aldus Haarhuis.

In principe speelt Koeznetsova zondag om 10.00 Nederlandse tijd het derde enkelspel tegen Bertens. De captains kunnen kort voor de wedstrijd nog van speelster veranderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu