Tennistalent Bente Patist uit Haren wint dubbelspeltitel bij Cream Crackers

Amadatus Admiraal en Sarah Olff werden winnaar van het Stadjershal *NRT bij tennisvereniging Cream Crackers. Noordelijk succes was er in de dubbel, voor het Harense talent Bente Patist.

Geen noordelijke winnaars in de enkelspelen van het toernooi van Cream Crackers in Groningen.

Geen noordelijke winnaars in de enkelspelen van het toernooi van Cream Crackers in Groningen. Foto: AFP/Saeed Khan

Geen noordelijke winnaars dus in de enkelspelen van het met één ster gedoteerde toernooi. Organisator Erwin van Dijk bedankte voor het aanbod van de KNLTB om zijn toernooi ‘gratis’ op te waarderen naar twee sterren.

Hetzelfde prijzengeld

,,Vanwege corona mochten we met hetzelfde prijzengeld een ster erbij plakken’’, legt van Dijk uit. ,,Daarmee zouden we meer punten kunnen verdelen voor de nationale ranglijst en daarmee misschien een enkele betere speler kunnen trekken. We hebben dat niet gedaan omdat we in deze week eigenlijk al zo’n beetje de best beschikbare spelers, ook voor een tweesterrentoernooi, in huis hebben. En bovendien zou je dan komend jaar weer moeten ‘degraderen’ naar één ster.’’

Gronings-Drents succes was er alleen in het dubbeltoernooi. Daar verraste de 17-jarige Bente Patist uit Haren met de toernooizege. Samen met Sarah van Emst uit Apeldoorn pakte ze de titel. Bij de mannen wonnen de Friezen Jouke-Jan Schaap en Boas Deden in de finale van Amadatus Admiraal uit Hoek van Holland en Quinten Kleiboer uit Heerde. Die twee maakten samen de dienst uit in het enkeltoernooi. Admiraal won de eindstrijd van Kleiboer met 6-1, 6-2.

Het stad-Groninger talent Jacco Arends (18) kwam het dichtst bij de finale. Hij verloor in de halve finale van Kleiboer, na met 5-0 te hebben voorgestaan: 5-7, 2-6. Bij de vrouwen reikte Patist tot de kwartfinales. Het Hilversumse talent Sarah Olff (17) won in de finale van Sem Hazes (6-2, 6-1).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu