Ter Mors toch naar EK shorttrack

Ter Mors toch naar EK shorttrack ANP

Jorien ter Mors heeft besloten om deze maand toch van start te gaan bij de EK shorttrack in Sotsji (22-24 januari). De Nederlands kampioene heeft de kwalificatie-eisen voor de WK sprint op de langebaan in Seoul (27-28 februari) nog eens goed bestudeerd. ,,Het blijkt nu dat ik me ook bij de wereldbeker in Stavanger nog kan plaatsen voor de WK sprint. Dus daar richten we nu onze pijlen op'', liet de 26-jarige alleskunner uit Twente woensdag op schaatsen.nl weten.

Ter Mors had eerder de voorkeur gegeven aan de NK sprint op de langebaan, waar de eerste WK-tickets te verdienen zijn en die in hetzelfde weekeinde als de EK shorttrack worden gehouden. In Sotsji wil de Twentse schaatsster zich op eigen kracht kwalificeren voor de WK shorttrack in Seoul (11-13 maart). Als ze de EK had overgeslagen, was ze afhankelijk geweest van een aanwijsplek van de selectiecommissie van de KNSB.

Ter Mors heeft zich voor de WK afstanden op de langebaan half februari in Rusland geplaatst voor de 500, 1000 en 1500 meter.

Nieuws

Meest gelezen

menu