Ter Mors zesde na eerste 500 meter

Ter Mors zesde na eerste 500 meter ANP

Schaatsster Jorien ter Mors heeft zaterdag bij de WK sprint in Zuid-Korea de eerste 500 meter afgesloten op de zesde plaats. De tweevoudig wereldkampioene (1000 en 1500 meter) reed een tijd van 38,54 seconden. Haar tegenstandster Brittany Bowe, de titelverdedigster in Seoul, eindigde als vijfde in 38,34.

De Chinese Zhang Hong zegevierde in 38,11, gevolgd door de Amerikaanse Heather Richardson-Bergsma (38,24) en de Japanse Nao Kodaira (38,30). Marrit Leenstra belandde met een tijd van 38,62 op de zevende plek. Sanneke de Neeling, die evenals Ter Mors debuteert op de WK sprint, moest met de 26e plaats (39,77) genoegen nemen.

Dennis van der Gun, de coach van titelkandidate Ter Mors, gaf bij de NOS toe dat zijn vertrouweling geen ,,ideale'' race had gereden. ,,Jorien heeft het op de eerste honderd meter laten liggen. Daar baalde ze van. De concurrentie is groot en sterk, dus je mag eigenlijk niets weggeven. Maar de verschillen zijn te overzien, er is geen reden tot paniek. Het WK bestaat uit vier races, er zit altijd één mindere rit tussen. Die hebben we nu alvast gehad.''

Lee Sang-hwa

Grote afwezige in Seoul is de Zuid-Koreaanse favoriete Lee Sang-hwa. De olympisch en wereldkampioene op de 500 meter voldeed niet aan de nationale kwalificatie-eisen voor de WK.

De vrouwen rijden later op zaterdag ook nog de eerste 1000 meter.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu