Terugkijken op een historische dag: beleef de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle uit 2015 opnieuw

Spelers van FC Groningen poseren met de beker na het behalen van de KNVB-bekerfinale op PEC Zwolle. Foto: Olaf Kraak

Zondag 3 mei 2015 was een historische dag voor de sport in Noord-Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis won FC Groningen een prijs. Tijdens de bekerfinale in De Kuip versloeg de Trots van het Noorden PEC Zwolle. Kijk die gedenkwaardige finale hier terug.

Het was Albert Rusnak die matchwinner werd en zijn naam voor altijd verbonden weet aan de legendarische eindstrijd, vandaag exact vijf jaar geleden.

Na rust scoorde de Slowaak twee keer, nadat het goudhaantje tot twee maal toe op maat werd bediend door invaller Jarchinio Antonia. Een gouden wissel van trainer Erwin van de Looi, die de watervlugge buitenspeler kort na rust binnen de lijnen bracht.

Gedenkwaardige finale vanmiddag terug te zien

De gedenkwaardige finale is vandaag van de eerste tot de laatste minuut integraal terug te zien bij Dagblad van het Noorden. In samenwerking met FC Groningen begint om 17.30 uur de stream met de voorbeschouwing. Om 18.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Liesveld.

Alvast in de stemming komen? Lees hier het interview waarin trainer Erwin van de Looi terugblikt op het grote succes en lees hier hoe de 11-jarige Dinand uit Loppersum als een geluksengeltje meereisde met de spelers van FC Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu