Tete wekenlang eruit door enkelblessure

Tete wekenlang eruit door enkelblessure ANP

Slecht nieuws voor Ajax. Verdediger Kenny Tete blijkt afgelopen zaterdag tijdens het duel met Vitesse (1-0) zijn rechterenkelband te hebben afgescheurd.

De speler die vorig jaar oktober debuteerde in het Nederlands elftal, ondergaat deze week een operatie en is volgens de medische staf van de Amsterdamse club naar verwachting tien tot twaalf weken uit roulatie.

De zware blessure kwam maandag aan het licht na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis. Voor de koploper van de eredivisie is het wegvallen van de twintigjarige Amsterdammer een flinke tegenvaller. Tete, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, was dit seizoen een vaste waarde in de defensie.

Vervanger

Tete liep de blessure al vroeg in de wedstrijd op na een tackle van Vitesse-speler Isaiah Brown. Ajax liet weten dat bij de operatie ook een stukje bot wordt verwijderd waar de voetballer de afgelopen periode last van had.

Door de blessure van Tete heeft trainer Frank de Boer weer een plek in de wedstrijdselectie voor Ricardo van Rhijn. De rechtsback zat tegen Vitesse op de tribune. Het is niet zeker of Van Rhijn dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo terugkeert in de basis. De Boer deed na het uitvallen van Tete een beroep op Joël Veltman als rechtsback. Mike van der Hoorn kwam op diens plek in het centrum te staan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu