Thesker keert sterk terug bij FC Twente

Thesker keert sterk terug bij FC Twente ANP

Stefan Thesker beleefde zondag een prachtige rentree bij FC Twente. De Duitser, bij wie eerder dit kalenderjaar een tumor werd verwijderd, had met twee doelpunten een levensgroot aandeel in het gelijke spel van zijn ploeg tegen AZ (2-2).

Thesker mocht na 69 minuten invallen en tekende zes minuten later voor de 1-1. Hij bewaarde zijn tweede treffer voor de blessuretijd van de aantrekkelijke wedstrijd. Thesker overschaduwde het optreden van Vincent Janssen. De spits van AZ, voor het eerste opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, vierde in de openingsfase van de tweede helft zijn twintigste competitietreffer (0-1). Hij scoorde voor de zevende competitiewedstrijd op rij, dit keer weliswaar in buitenspelpositie. Janssen evenaarde zo een clubrecord. Kees Kist, Pier Tol, Kurt Welzl en Mounir El Hamdaoui gingen de aanvaller die vorig jaar nog voor Almere City voetbalde voor bij AZ.

Dat Janssen mocht scoren in buitenspelpositie, was niet het enige foutje van het arbitrale trio. Scheidsrechter Pol van Boekel verzuimde ook voor een strafschop te fluiten toen verdediger Robbert Schilder van FC Twente zijn tegenstander Derrick Luckassen onderuit trapte. Diezelfde Luckassen voorkwam ook dat Felipe Gutiérrez de score opende. De Chileen schoot eerst op de paal en stuitte vervolgens op de fysiek sterke verdediger van AZ.

Even na de treffer van Janssen leek het duel zo goed als gespeeld. Zakaria El Azzouzi, door Ajax aan FC Twente verhuurd, gaf zijn tegenstander Ridgeciano Haps een elleboogstoot en kreeg daarvoor terecht een rode kaart. Vier minuten later incasseerde Stijn Wuytens echter voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart, zodat ook AZ met tien man verder moest. Na de gelijkmaker van Thesker (1-1), leek Thom Haye AZ de winst te bezorgen. Diep in blessuretijd liet de Duitser echter nogmaals zien dat hij weer helemaal terug is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu