Thijs Dallinga uit Hellum, de meest scorende Nederlander over de landsgrenzen, geniet na van de Franse bekerzege met zijn ploeg Toulouse. En hij maakte ook nog eens de mooiste goal van de avond

Thijs Dallinga, oud-speler van FC Emmen en FC Groningen, viert de derde treffer van zijn club Toulouse in de Franse bekerfinale tegen FC Nantes.

Thijs Dallinga, oud-speler van FC Emmen en FC Groningen, viert de derde treffer van zijn club Toulouse in de Franse bekerfinale tegen FC Nantes. Foto AFP

De Groninger Thijs Dallinga (22), voetballer bij de Franse club Toulouse, had er vast wel eens over gedroomd, maar toen hij maandagochtend wakker werd, bleek het ook nog eens allemaal echt te zijn gebeurd.

Toulouse staat al dagen op zijn kop, sinds zaterdagavond na een merci et au revoir -show tegen FC Nantes (5-1) de eerste hoofdprijs in 66 jaar omhoog werd gehouden door de promovendus: de Coupe de France. Tienduizenden mensen in het paars en wit wachtten de ploeg zondagmiddag op bij het Capitole midden in de stad, kort na de vlucht vanuit Parijs.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's