Emmenaar Thijs Oosting luistert debuut voor Willem II op met twee doelpunten. Vader Joseph Oosting delft met RKC Waalwijk het onderspit

Thijs Oosting van Willem II viert de 2-0 tegen RKC Waalwijk, de ploeg van zijn vader Joseph Oosting. Foto: ANP/Bart Stoutjesdijk

Emmenaar Thijs Oosting heeft zondag zijn debuut voor Willem II opgeluisterd met twee doelpunten. De Tilburgers winnen daardoor voor het eerst sinds 25 september weer eens een competitiewedstrijd.

Saillant detail is dat Oosting twee keer trefzeker was tegen de ploeg waar zijn vader Joseph Oosting trainer is. De 21-jarige aanvallende middenvelder werd vorige week overgenomen van AZ, dat hem vorig seizoen nog uitleende aan RKC.

Slechts 13 minuten nodig

Oosting had slechts 13 minuten nodig voor zijn eerste doelpunten voor Willem II. In de achtste minuut rondde hij af na een goede pass van Driess Saddiki. Enkele minuten later trof Oosting opnieuw doel met een diagonaal schot met links.

Ook Jizz Hornkamp - eveneens een debutant - was trefzeker voor Willem II, dat bij rust met 3-0 leidde. Hornkamp werd tijdens de winterse periode overgenomen van FC Den Bosch. Michiel Kramer maakte er in de tweede helft nog 3-1 van.

Nieuws

menu