Thuis omkleden en douchen bij bezoek aan zwembad

Foto: ANP

Wie vanaf maandag weer gaat zwemmen, moet zich thuis al omkleden. Dat staat in het protocol dat de Nederlandse zwembond KNZB in samenwerking met heel wat partijen uit de zwembranche heeft opgesteld.

Bezoekers aan het zwembad moeten zorgen dat ze bij binnenkomst hun zwemkleding al onder hun normale kleding hebben zitten. Het is ook de bedoeling dat ze zowel voor als na het zwembadbezoek thuis douchen.

Buitenbaden gingen eind vorige maand al open, maar alleen voor de jeugd. Vanaf maandag is buiten sporten voor iedereen weer toegestaan en mogen de binnenbaden ook open. Het voorschrift om onderling minimaal 1,5 meter afstand te houden, geldt ook in het zwembad. Bij zwemlessen moet de instructeur bij voorkeur vanaf de kant lesgeven. In de kinderbaden mogen tijdens het recreatief zwemmen geen volwassenen in het water zijn.

Eenrichtingsverkeer

Wat betreft het baantjes trekken is het advies om voor eenrichtingsverkeer te zorgen: de ene baan heen, de andere baan terug. De zwemmers moeten onderling afstand houden en inhalen is dus niet toegestaan.

De zwembaden moeten een systeem hanteren dat voorkomt dat er meer mensen dan toegestaan aanwezig zijn, zoals fysiek tellen, een reserveringssysteem of een pasjesblokkering.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu