De titel komt in Assen onverwacht vroeg voor Markus Reiterberger in de Duitse IDM Superbike nadat de concurrentie het laat afweten

De Duitse motorcoureur Markus Reiterberger is in Assen voortijdig Duits kampioen geworden in de IDM Superbike-klasse. Met nog aantal races te gaan is hij in de stand door de concurrentie niet meer te achterhalen. Het is zijn vierde titel in de koningsklasse.

Markus Reiterberger (midden) dolt op het podium na het winnen van zijn eerste race met (links) Loris Baz en (rechts) Florian Alt en een grid girl.

Markus Reiterberger (midden) dolt op het podium na het winnen van zijn eerste race met (links) Loris Baz en (rechts) Florian Alt en een grid girl. Foto Corné Sparidaens

De champagne spuit uitbundig in het rond, wanneer Markus Reiterberger (29) na zijn tweede overwinning zondag bij de IDM Superbike vlakbij de paddock wordt gehuldigd. De Duitse klasbak is in alle twee de races het sterkste en mag zich daarna ook meteen tot Duits kampioen laten kronen. Zijn voorsprong in het klassement is met de in Assen behaalde punten dermate groot geworden, dat hij door zijn concurrenten niet meer te achterhalen is.