Topoverleg betaald voetbal in Zeist

Topoverleg betaald voetbal in Zeist ANP

De belangrijkste belangenorganisaties in het Nederlandse profvoetbal bespreken de grote financiële gevolgen van de coronacrisis. Dit topberaad op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist is een initiatief van voetbalmakelaar Rob Jansen, die als voorzitter van de belangenorganisatie Pro Agent de vergadering op de nationale voetbalagenda heeft gekregen.

De KNVB zit de vergadering voor. De vakbonden VVCS en Profprof schuiven aan, net als de belangenbehartigers van coaches (CBV), clubs (FBO) en eredivisie (Eredivisie CV) en eerste divisie (ECV)

De gesprekken zullen vooral gaan over begrotingen, salarissen en vergoedingen. Het is niet de bedoeling dat er tijdens het overleg verplichtingen over bijvoorbeeld salariskortingen opgelegd kunnen worden. Ook over competities, promoties en degradaties zal in principe niet worden gesproken.

Volgens de KNVB bedraagt het inkomstenverlies voor clubs in het betaalde voetbal door het afbreken van het seizoen vanwege de coronacrisis zo'n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro, bij het uitblijven van transferopbrengsten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu