Topper in strijd om Duitse voetbaltitel

Topper in strijd om Duitse voetbaltitel ANP

Maakt Borussia Dortmund de titelstrijd in de Duitse voetbalcompetitie weer spannend of zet Bayern München een grote stap richting het achtste kampioenschap op rij? Dat is dinsdagavond de vraag als de nummer 1 en 2 van de Bundesliga het tegen elkaar opnemen. Bayern verdedigt in Dortmund, waar het stadion leeg moet blijven vanwege het coronavirus, een voorsprong van vier punten.

De Bundesliga is vooralsnog de enige grote competitie in Europa die is hervat, na een onderbreking van twee maanden vanwege coronamaatregelen. Zowel Bayern München als Dortmund won de eerste twee competitiewedstrijden na de hervatting op overtuigende wijze. Het wordt in het lege Signal Iduna Park ook een duel tussen de topspitsen Erling Haaland (tien doelpunten in tien duels voor Dortmund) en Robert Lewandowski (27 goals in 25 wedstrijden voor Bayern München).

De Duitse topper is, live of in samenvatting, te zien in meer dan tweehonderd landen. In Nederland zendt FOX Sports het duel vanaf 18.30 uur rechtstreeks uit. Bayer Leverkusen komt later op de avond (aftrap 20.30 uur) ook in actie. De ploeg van trainer Peter Bosz, vierde op de ranglijst, ontvangt met VfL Wolfsburg de club van spits Wout Weghorst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu