Topper te vroeg voor Botteghin en Willems

Topper te vroeg voor Botteghin en Willems ANP

Voor de verdedigers Eric Botteghin en Jetro Willems komt de topper in de eredivisie tussen Feyenoord en PSV zondag net te vroeg. De Braziliaanse Feyenoorder, die herstellende is van hamstringklachten, is volgens zijn trainer Giovanni van Bronckhorst dicht bij een rentree. Phillip Cocu kon in Eindhoven hetzelfde zeggen over linksback Willems, die bijna hersteld is van een zware knieblessure.

De Oranje-international kwam dit seizoen nog niet in actie, maar heeft zich inmiddels weer bij de groep aangesloten. Ook de Deen Simon Poulsen, een van zijn mogelijke vervangers, is niet beschikbaar. Hij heeft een kuitblessure. Beide teams hebben verder een vrijwel complete selectie. Feyenoorder Rick Karsdorp, eerder in de week twijfelachtig, is beschikbaar. ,,Hij heeft vandaag normaal kunnen trainen'',aldus Van Bronkchorst, die wel de geschorste Karim El Ahmadi mist.

PSV heeft het traditiegetrouw lastig in de Kuip. Onder Cocu werd er nog nooit gewonnen. ,,Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden. Dat merk je in de groep, dat merk je in de voorbereiding. Het is mooi om er direct te moeten staan. Afgelopen maandag was iedereen al gefocust op deze wedstrijd. Dat is mooi om te zien. We gaan zondag kijken waar we staan'', sprak de trainer die rekent op een hectisch middagje. ,,Ik verwacht een Europese wedstrijd. Eén met een echte voetbalsfeer in een prachtig stadion. Het publiek zal zeker een rol spelen, maar het kan ook tegen Feyenoord werken.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu