Tourbaas: geen extra teams in Tour de France dit jaar

Tourbaas: geen extra teams in Tour de France dit jaar ANP

Wielrenner Mathieu van der Poel kan deelname aan de Tour de France van deze zomer definitief vergeten. De teamleiding van Alpecin-Fenix, de ploeg van de Nederlandse wielrenner, hoopt alsnog een wildcard voor een van de grote wielerronden te kunnen bemachtigen en het liefst voor de Tour de France.

Tour-baas Christian Prudhomme zegt echter in een interview met de Franse krant L'Équipe dat een uitbreiding van het aantal teams nooit een optie is geweest. "Plannen voor uitbreiding zijn nooit besproken, dat heb ik nooit gehoord tijdens een vergadering", zegt Prudhomme. Hij gaf toe dat de manager van Alpecin-Fenix hem privé had gebeld, maar zelfs als er een team zou wegvallen, wordt die plaats volgens de voorzitter van organisator ASO niet opgevuld.

Van der Poel had dit jaar in het teken gesteld van de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen. De Spelen van Tokio zijn echter met een jaar uitgesteld als gevolg van de coronacrisis, waarop Van der Poel alsnog hoopte te kunnen meedoen aan de Tour dit jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu