Trainer Barcelona vreest einde van Spaanse voetbalseizoen

Trainer Barcelona vreest einde van Spaanse voetbalseizoen ANP

Trainer Quique Setién van FC Barcelona vreest dat het Spaanse voetbalseizoen niet meer wordt uitgespeeld. "Ik heb plannen gelezen, maar ik denk niet dat die uit te voeren zijn", zegt hij zonder op details in te gaan. "Ik denk dat het logistiek ook heel moeilijk wordt."

La Liga ligt sinds 10 maart stil, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Javier Tebas, voorzitter van de hoogste klasse van het Spaanse clubvoetbal, hoopt dat de competitie op 29 mei, 7 juni of 28 juni wordt hervat. Hij schat dat alle clubs gezamenlijk ruim 1 miljard euro aan inkomsten uit tv-gelden en kaartverkoop missen als de laatste elf speelronden niet worden uitgespeeld.

Middenvelder Sergio Busquets van Barcelona heeft gehoord dat alle ploegen in geïsoleerde trainingskampen moeten verblijven totdat het seizoen is afgelopen. "We kunnen misschien voorzichtig beginnen met trainen maar het wordt lastig als alle ploegen moeten reizen. Ik heb gehoord dat ze ons een paar maanden bij elkaar willen zetten. Dat is mij een beetje te veel van het goede."

Barcelona staat aan kop van La Liga, met een voorsprong van 2 punten op Real Madrid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu