Trainer Benitez per direct weg bij Engelse voetbalclub Everton

Trainer Benitez per direct weg bij Engelse voetbalclub Everton ANP

Rafael Benitez is per direct geen trainer meer van de Engelse voetbalclub Everton. Vanwege de tegenvallende prestaties kwam het vertrek van de Spanjaard (61) niet als een grote verrassing. De nederlaag van zaterdag bij degradatiekandidaat Norwich City (2-1) blijkt zijn laatste.

Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe trainer van Everton wordt. Daar "zal later een update over worden gegeven", schrijft de club bij de bekendmaking van het vertrek.

Benitez was sinds afgelopen zomer de trainer van Everton. Hij ondertekende een contract voor drie jaar bij de club uit Liverpool. In negentien competitiewedstrijden kwam hij met Everton niet verder dan de teleurstellende vijftiende plek. Afgelopen seizoenen eindigde de club uit Liverpool steeds rond de tiende plaats. Benitez werkte eerder bij onder meer Real Madrid, Chelsea en Napoli.

Vorige maand vertrok de Nederlandse technisch directeur Marcel Brands al bij Everton. Hij stapte op, naar eigen zeggen vanwege "een duidelijk verschil in visie voor deze prachtige club".

Nieuws

menu