Trainer Dennis van der Ree van FC Groningen krijgt na onheilstijding en nederlaag nog extra koude douche over zich heen

Trainer Dennis van der Ree kreeg naast de nederlaag tegen SC Heerenveen en het nieuws dat hij volgend seizoen geen hoofdtrainer meer is van FC Groningen nóg een domper te verwerken.

Trainer Dennis van der Ree kreeg naast de nederlaag tegen SC Heerenveen en het nieuws dat hij volgend seizoen geen hoofdtrainer meer is van FC Groningen nóg een domper te verwerken. Foto ANP/Cor Lasker

Het was in meerdere opzichten een zwarte dag voor trainer Dennis van der Ree van FC Groningen, die met zijn ploeg ten onder ging in de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen.

Niet alleen werd bekend dat het werk van Van der Ree als hoofdtrainer er bijna op zit in Euroborg, ook kreeg de oefenmeester van FC Groningen een zware onvoldoende op het rapport. Analist Jan Mennega rekende het de coach aan dat er met name in de tweede helft geen lijn meer te bekennen was in het spel van FC Groningen.

Chaos

Mennega was het niet eens met het feit dat Van der Ree het betrouwbare centrale verdedigingsduo Thijmen Blokzijl en Radinio Balker uit elkaar haalde om de simpele reden dat Mads Bech Sørensen weer fit was. Verder ontaardde het spel van FC Groningen, door de vele tactische omzettingen na de 0-2 en het (te) vroeg bij zetten van verdediger Radinio Balker als spits, in chaos. Ook dat werd Van der Ree, die na dit seizoen wordt afgelost door trainer Dick Lukkien van FC Emmen, zwaar aangerekend. De trainer moest het bekopen met een 4 op het rapport.

Vier voldoendes

Het was lang niet de enige onvoldoende die werd uitgedeeld aan de zijde van FC Groningen. Zo werd doelman Michael Verrips de eerste tegentreffer zwaar aangerekend en viel ook Tomas Suslov weer door de mand. De Slowaak toont altijd veel strijd en inzet, maar bakt er al weken niets van.

Er waren vier spelers die nog met een kleine voldoende Euroborg mochten verlaten. Dit zijn de cijfers van FC Groningen tegen SC Heerenveen.

FC Groningen op rapport

Verrips - Schuldig aan het eerste doelpunt 4,5

Balker - Werd misbruikt als rechtsback én spits 5

Blokzijl - Zwak moment bij de tweede tegengoal 6

Sørensen - Redelijke rentree na armbreuk 6

Willems - Kon elftal geen impulsen geven, stapte moedig op harde kern af 6

Duarte - Moeizame middag 5

Hove - Deelde na rust in de malaise 5

Suslov - Opnieuw onder de maat 4,5

Määttä - Werkte zich kapot, maar geen rendement 5,5

Manu - Eén geweldige actie is te weinig voor hele wedstrijd 5

Pepi - Totaal onzichtbaar 5

Trainer Van der Ree - Elftal werd in tweede helft een ratjetoe 4

Teamprestatie - Elftal stortte na eerste beste tegenslag volledig in 4

Scheidsrechter Gözübüyük - Deed het uitstekend 8