Trainer Schreuder is trots op winnend Hoffenheim

Trainer Schreuder is trots op winnend Hoffenheim ANP

Trainer Alfred Schreuder houdt met TSG 1899 Hoffenheim uitzicht op een ticket voor de Europa League voor het volgende seizoen. Hij won met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 (0-1). Ihlas Bebou maakte even voor rust het enige doelpunt.

"Het was een intense wedstrijd", analyseerde Schreuder. "Jammer dat er geen fans welkom waren, want zij hadden kunnen genieten. Ik heb genoten van de vechtlust van mijn ploeg. In de tweede helft hebben we echt moeten knokken. Misschien verdiende Mainz wel iets meer. Maar wij speelden erg gedisciplineerd."

Hoffenheim klom naar de zevende plaats van de Bundesliga, met net zoveel punten als nummer 6 VfL Wolfsburg. De nummers 5 en 6 van de eindklassering van de Bundesliga mogen volgend seizoen aan de Europa League deelnemen.

Schreuder liet Melayro Bogarde debuteren. Het Rotterdamse neefje van Winston Bogarde vierde donderdag zijn achttiende verjaardag. Hij is de jongste Nederlandse debutant ooit in de Bundesliga. Schreuder wisselde Bogarde in de rust uit angst voor een tweede gele kaart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu