Trainer Setién: vijf wissels nadeel voor FC Barcelona

Trainer Setién: vijf wissels nadeel voor FC Barcelona ANP

Trainer Quique Setién denkt dat het lastiger wordt voor zijn Barcelona, nu ploegen na de hervatting van de competitie vijf spelers mogen wisselen. "Ik zie dat eerder als een nadeel voor ons", zegt hij in Marca. "We hebben dit seizoen vaak in de slotfase toegeslagen. Straks kunnen ploegen meer fitte spelers brengen."

Wereldbond FIFA kwam met het plan voor vijf wissels omdat ploegen minder rust krijgen nu bijna alle competities vanwege het coronavirus hebben stilgelegen. De Spaanse competitie wordt op 11 juni hervat. De bedoeling is dat de laatste wedstrijden van La Liga op 19 juli worden gespeeld.

Er staan nog elf speelrondes op het programma. FC Barcelona, de club van Frenkie de Jong, heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Real Madrid.

Het nieuwe seizoen van La Liga moet op 12 september beginnen. De Spaanse deelnemers aan de Champions League en Europa League komen naar verwachting in augustus nog in actie.

Trainer Setién ziet de risico's van de vele wedstrijden in korte tijd. "De kans op blessures neemt toe", weet hij. "En de hitte zal ook een rol gaan spelen. Daarnaast zal het vreemd zijn om zonder publiek te voetballen. Je mist dan toch iets."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu