Trainer Verbeek langer bij Bochum

Trainer Verbeek langer bij Bochum ANP

Trainer Gertjan Verbeek blijft nog twee jaar bij VfL Bochum. De 53-jarige Verbeek bereikte donderdag met de leiding van de Duitse club overeenstemming over verlenging van zijn contract, dat komende zomer afloopt. Bochum staat op de vijfde plaats in de tweede Duitse divisie en doet mee om promotie naar de Bundesliga. Het verschil met de derde plek, die aan het einde van het seizoen play-offs betekent, bedraagt vijf punten.

Verbeek ging in december 2014 aan de slag bij de tweededivisionist. Hij ondertekende toen een contract voor anderhalf jaar. De clubleiding gaf vorige maand aan verder te willen met de oud-trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en 1. FC Nürnberg. ,,We hebben dezelfde wens. Verbeek wil op het hoogste niveau uitkomen, wij ook'', zei voorzitter Hans-Peter Villis van de raad van toezicht.

De 'cheftrainer' van Bochum werd de laatste tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Heerenveen, waar Foppe de Haan na dit seizoen weer van de bank verdwijnt. Ook FC Twente, de club waarvoor Verbeek openlijk een zwak heeft, werd genoemd als mogelijk nieuwe bestemming. Hij blijft echter op zijn plek zitten.

,,Het elftal zit in een ontwikkelingsproces, waarin we al een paar belangrijke stappen hebben gezet'', zegt Verbeek, die in Bochum wordt geassisteerd door Raymond Libregts. ,,Dit proces wil ik graag succesvol voortzetten.'' Directeur Christian Hochstätter looft het werk van de voormalig amateurbokser. ,,We zitten met Verbeek op de goede weg. We willen onze fans attractief voetbal bieden: niet reageren, maar ageren.''

Nieuws

Meest gelezen

menu