Trainingskampen in de zon zijn allang niet meer alleen voor profvoetballers en topamateurs. Ook vv Meeden zat in Portugal. 'Het was geweldig!' Maar let op je trouwring en kijk uit voor cactussen (en mooie vrouwen)

Trainingskampen in de zon zijn hot, organisatoren draaien een topjaar. Zelfs lagere voetbalteams en vierde- en vijfdeklassers zoeken de zon op. Met heel veel plezier. Maar pas op voor mooie vrouwen en cactussen.

Spelers van vv Meeden in actie op het beachvolleybaltoernooi.

Spelers van vv Meeden in actie op het beachvolleybaltoernooi. Foto: Rieks Kamphuis

Ja, die cactus, die deed pijn. Het zijn zo van die ongemakjes die je tijdens een trainingsweekje op Ameland niet snel zult meemaken. Vorige week nog viel een speler van een van de noordelijke clubs die in Marbella hun tenten hadden opgeslagen achterover in een cactus. De naalden zaten overal. ,,Vooral in zijn hand’’, vertelt Jos Langeland uit Coevorden, die al sinds 2010 trainingskampen organiseert voor amateur- en profclubs uit het hele land. ,,Dus daar moest wel medische zorg voor geregeld worden. Die naalden moesten eruit natuurlijk. Die jongen heeft even niet kunnen voetballen, maar volgens mij heeft hij desondanks best een mooie week gehad.’’