Transfer FC Groningen-doelman Sergio Padt naar FC Emmen voorlopig van de baan

Zoals de zaken er nu voorstaan is Sergio Padt ook komend seizoen bij FC Groningen onder de lat te bewonderen. Foto: ANP SPORT / Ronald Bonestroo

De transfer van FC Groningen-doelman Sergio Padt naar FC Emmen is voorlopig van de baan. De keeper heeft de Drentse eredivisionist en de clubleiding van FC Groningen laten weten dat hij komend seizoen gewoon in het Hitachi Stadion onder de lat zal staan. Dat melden verschillende bronnen binnen beide clubs.

Eerder deze week lekte uit dat FC Emmen bij FC Groningen had geïnformeerd naar de mogelijkheid om Padt over te nemen. De doelman heeft een aflopend contract in Groningen. Voorzitter Ronald Lubbers was ter ore gekomen dat de keeper niet voornemens was bij de meest noordelijke voetbaltrots te verlengen, waarop hij de mogelijkheid wilde onderzoeken om Padt over te nemen. FC Emmen zoekt nog een nieuwe doelman naast Dennis Telgenkamp.

Padt bleek een clausule in zijn contract te hebben, waarin staat dat hij tegen een gelimiteerde transfersom mag vertrekken. Bij FC Groningen melden bronnen dat het om een bedrag van om en nabij een miljoen euro zou gaan, bij FC Emmen wordt beweerd dat de gelimiteerde som lager ligt (750.000 euro).

Trouw blijven

Welk bedrag de Drenten daadwerkelijk over zouden hebben voor het overnemen van de keeper en de afkoop van het eenjarige contract zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden nu Padt zowel intern als bij FC Emmen heeft aangegeven FC Groningen voorlopig trouw te blijven. Padt is tot het besluit gekomen na verschillende gesprekken die hij de afgelopen dagen met de directie van FC Groningen voerde. Als de doelman zijn nog één jaar lopende overeenkomst uitdient en in de tussentijd geen contractverlenging aangaat met FC Groningen, zal hij na het seizoen 2020-2021 transfervrij de deur van het Hitachi Stadion achter zich dichttrekken. Dan kan de 30-jarige doelman gaan en staan waar hij wil. Padt staat al sinds 2014 onder de lat bij FC Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu