Transfersoap rond assistent-trainer Adrie Poldervaart bij FC Groningen. Afkoopsom De Graafschap niet genoeg, maar Poldervaart wil dolgraag hoofdtrainer worden in Doetinchem

Adrie Poldervaart wil dolgraag aan de slag als hoofdtrainer van De Graafschap, maar FC Groningen laat de assistent niet gaan voor het bedrag dat de Achterhoekers op tafel willen leggen.

Adrie Poldervaart zou dolgraag zijn ambitie vewezenlijken door aan de slag te gaan als hoofdtrainer van De Graafschap.

Adrie Poldervaart zou dolgraag zijn ambitie vewezenlijken door aan de slag te gaan als hoofdtrainer van De Graafschap. Foto: Jan Kanning

De 50-jarige Poldervaart heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn ambitie is om ooit weer hoofdtrainer te worden. Eind mei diende de mogelijkheid zich aan voor de rechterhand van Danny Buijs, toen De Graafschap zich meldde voor de 50-jarige oefenmeester uit Hellevoetsluis.

Het probleem is dat Poldervaart, die voor het laatst zelfstandig aan het roer stond bij Excelsior, nog een doorlopend contract heeft tot medio 2022 bij FC Groningen.

De Graafschap toonde zich bereid om een afkoopsom van enkele tienduizenden euro’s te betalen, maar FC Groningen verlangt naar verluidt een vergoeding van een ton om Poldervaart te laten gaan.

Mooie club

Dit tot teleurstelling van de voormalige fysiotherapeut, die De Graafschap bestempelt als een mooie club waar hij zichzelf wel de scepter ziet zwaaien.

De Graafschap heeft inmiddels laten weten de nek niet nog verder uit te willen steken en staat op het punt om door te schakelen naar een andere kandidaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu