Triatlete Els Visser uit Glimmen rijgt in Australië de zeges aan elkaar op de tijdritfiets

Els Visser raast op haar tijdritfiets over de Australische wegen.

Triatlons zitten er vanwege de coronacrisis even niet in voor Els Visser, maar de atlete uit Glimmen zit niet stil. Integendeel. Afgelopen weekend won ze voor de tweede week op rij een tijdrit in Australië.

Visser bivakkeert alweer een tijdje Down Under. De Groningse slijpt aan de Sunshine Coast aan haar vorm en houdt er haar conditie op peil voor het geval de wedstrijden en in het bijzonder de Ironmans weer gaan beginnen. Om in de tussentijd toch aan wedstrijdprikkels te komen, besloot de fullprof triatlete zich onlangs in te schrijven voor tijdritwedstrijden. Die kunnen coronaproof verreden worden.

Het bleek een gouden greep, want de Glimmense rijgt de zeges inmiddels aan elkaar. Eerst was het vorige week raak tijdens een tijdrit over 21 kilometer. Met een gemiddelde snelheid van 41 kilometer per uur gaf de afgestudeerd arts onder meer Ashleigh Gentle klop. Gentle pakt normaal gesproken regelmatig medailles tijdens de World Triathlon Series.

Zegevierend over de eindstreep

Zondag kwam Visser opnieuw zegevierend over de eindstreep. Deze keer schreef ze een tijdrit over 30 kilometer op haar naam en was het onder anderen top-triatlete Sarah Crowley die het nakijken had. Opnieuw raasde Visser met een gemiddelde snelheid van 41 kilometer per uur over de Australische wegen.

,,Nu er geen triathlonraces zijn, zoek ik naar alternatieven’’, laat Visser vanuit Queensland weten. ,,Het is leuk om tussen het trainen door een andere prikkel te hebben en een race te doen, ook al is het geen triathlon. Dat ik zo goed heb gepresteerd tegen toch behoorlijk sterke dames, geeft me een goed gevoel en ook veel motivatie. Ik heb er vertrouwen in dat er in 2021 een mooi seizoen aan gaat komen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu