Tsjechië schrapt wedstrijd tegen Schotland vanwege corona

Tsjechië schrapt wedstrijd tegen Schotland vanwege corona ANP

Tsjechië heeft de Nations League-wedstrijd van komende maandag tegen Schotland vanwege het coronavirus afgezegd. Het besluit is genomen nadat het land vrijdag Slowakije met 3-1 had verslagen in de eerste wedstrijd die Tsjechië speelde in de Nations League.

De voorzitter van Slavia Praag zei kort voor de wedstrijd tegen Slovakije dat hij de Tsjechische bond vraagt zijn zeven geselecteerde spelers te mogen terugtrekken uit de nationale ploeg nadat een ander lid van het nationale elftal positief testte op het coronavirus.

"Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de beslissing van de bestuurders en de huidige situatie met de Covid-19", zei de Tsjechische bond in een verklaring op Twitter. "Het nationale team beëindigt de huidige voorbereidingen met onmiddellijke ingang direct na de overwinning tegen Slowakije."

West Ham United-middenvelder Tomas Soucek en AS Roma-aanvaller Patrik Schick misten de wedstrijd in Slowakije omdat ze in quarantaine zaten nadat ze in contact waren gekomen met een andere medewerker van het nationale team die besmet bleek met het coronavirus.

De Schotse bond zei op Twitter op de hoogte te zijn van het Tsjechische besluit, eraan toevoegend dat het geen officiële kennisgeving had ontvangen en de UEFA om opheldering zou vragen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu