Tuchtcommissie schorst Nikolai Laursen voor twee duels, FC Emmen gaat in beroep

Scheidsrechter Sander van der Eijk geeft een rode kaart aan Nikolai Laursen van FC Emmen. Foto: Cor Lasker

Voetballer Nikolai Laursen van FC Emmen heeft een schorsing van drie duels aan zijn broek gekregen, waarvan één voorwaardelijk. FC Emmen is het er niet mee eens en gaat tegen deze beslissing in beroep. De zaak dient vanavond al in de Zeister bossen.

Nikolai Laursen werd zaterdagavond bij en tegen SC Heerenveen (4-0 verlies) een kwartier voor tijd bestraft voor een charge op Pawel Boschniewicz. Laursen leek daarbij vol voor de bal te gaan, zonder zijn tegenstander te willen raken. Toch schoffelde de Deen Boschniewicz onderuit.

Direct rood, oordeelde scheidsrechter Sander van der Eijk zonder te aarzelen. Even leek de VAR het moment van een dubbele check te voorzien, maar dat ten spijt: Laursen moest alsnog de kleedkamer opzoeken.

Simon Tibbling

Door de schorsing van twee wedstrijden lijkt de FC Emmen-aanvaller het bekerduel van woensdag tegen FC Eindhoven en de competitiewedstrijd tegen Feyenoord op zondag vanachter de tv te moeten bekijken.

Een aderlating voor de ploeg van trainer Dick Lukkien, die tegen Feyenoord ook zijn middenvelder Simon Tibbling moet missen. De Zweed kreeg tegen Heerenveen eveneens een rode kaart, nadat hij twee keer geel zag. Tegen Eindhoven mag Tibbling wél meedoen.

Seponeren

Tegen rood wegens twee gele kaarten kan geen beroep worden ingediend, maar tegen een directe rode kaart wel. En dus heeft FC Emmen besloten die rechtsgang inzake Laursen te volgen. De zaak dient maandagavond al, het oordeel volgt later. Met Ben Haverkort als algemeen directeur heeft FC Emmen een voormalig betaald voetbalscheidsrechter in dienst die de spelers in deze gevallen met zijn kennis bijstaat.

Onlangs nog werd bij nader inzien de rode kaart die linksback Glenn Bijl tegen Willem II (1-1) opliep geseponeerd.

Nieuws

menu