Tussenpaus niet langer optie FC Emmen

EMMEN In de zoektocht naar een nieuwe trainer ziet FC Emmen af van de optie om een tussenpaus voor de komende vier maanden aan te stellen.

Nadat de Drentse profclub bot ving bij FC Groningen over een onmiddellijke overgang van assistent-trainer Dick Lukkien, was dat een van de mogelijke scenario’s. ,,Toch lijkt ons dat bij nader inzien geen goed idee’’, stelt voorzitter Ronald Lubbers (foto).

Donderdagmiddag voerde hij overleg met zijn collega-bestuursleden over de ontstane situatie op de Meerdijk na de transfer van trainer Marcel Keizer van Emmen naar Cambuur Leeuwarden. De Drenten zetten afgelopen week vol in op de komst van Lukkien als vervanger, bereikten een persoonlijk akkoord met de 43-jarige Veendammer, maar kregen nul op rekest bij FC Groningen-directeur Hans Nijland. Die gaf te kennen het technische plaatje bij FC Groningen voor de rest van het seizoen niet naar behoren in te kunnen vullen zonder Lukkien.

FC Emmen besluit nu eerst even af te wachten wat er voorbij komt. ,,Het doel blijft om een trainer aan te stellen voor een langere periode, waarbij we denken aan een contract voor 1,5 of 2,5 seizoenen’’, legt Lubbers uit. ,,Het idee om een tijdelijke hoofdtrainer aan te stellen voor de rest van het seizoen hebben we geparkeerd. Zo’n nieuwe man brengt toch zijn eigen ideeën mee. Dan maak je misschien meer kapot dan dat je er baat bij hebt. Wij denken dat het voor de spelersgroep op dit moment het beste is om voort te borduren op de visie van Keizer. Dat doen de huidige interim-trainers Gert Heerkes en René Grummel.’’

De kans dat dit duo het seizoen afmaakt is met de afwachtende houding van het Emmen-bestuur groter geworden. Lubbers: ,,Dat is een optie, al houden wij intussen wel vast aan de koers om per direct een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Er zit genoeg beweging in die markt. Als het niet anders kan, wachten we tot de zomer. Dan komen er meer trainers vrij. Lukkien blijft voor ons ook dan kandidaat, maar dan is hij misschien één van de opties in plaats van kandidaat nummer een.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu